Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om GAC

GAC är ett nätverk för atmosfärsrelaterad forskning i Göteborgsregionen, organiserat av GMV. Nätverket verkar för ökat samarbete och bättre samordning av resurser och aktiviteter och omfattar i dag cirka 200 medlemmar som jobbar med atmosfärsrelaterade frågor, medlemmarna representerar ett 20-tal olika forskningsgrupper, företag och myndigheter. GAC eftersträvar att ge ett underlag till en komplett forskningsmiljö. Detta genom att:

  • driva forskningsprojekt och initiera projektansökningar och samarbete mellan GACs medlemmar
  • driva en nätverksforskarskola och aktivt ta del i forskarutbildningen vid främst Göteborgs universitet och Chalmers att genomföra konferenser och workshops som kan vara strikt forskningsinriktade eller direkt interaktiva med avnämare i samhälle eller näringsliv.
  • att jobba för hög kvalité i utbildning och informationsöverföring inom atmosfärsvetenskap. Tydliga exempel är utveckling och stöd till de mastersprogram som finns inom GAC område.


Exempel på centrala intresseområden är pågående klimatförändringar, uttunning av ozonlagret och hälso- och andra miljöeffekter orsakade av luftföroreningar. Behoven av fortsatt god grundforskning och tillämpad forskning är mycket stora i processerna för att uppnå en hållbar utveckling.

En mer utförlig beskrivning av GAC och dess aktiviteter finns på den engelska sidan.

GAC är organiserat under Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV. Registrering och medlemskap i GAC/GMV är gratis. Använd länken nedan för att registrera dig i GMV:s nätverk. Skriv in GAC som ett av dina sökord. Om du är doktorand skriver du även in Atm&Env som ett sökord för att bli medlem i forskarskola Atmosphere & Environment.

Registrera dina uppgifter eller sök i GMV databasen

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2024-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://gac.gu.se/svenska/om/
Utskriftsdatum: 2024-05-27